Családi Bölcsőde

 

Mókus Családi Bölcsőde és Nyuszi Családi Bölcsőde

 

Napirend

7:00 – 8:30 A gyermekek folyamatos érkezésének fogadása. A gondozók segítik a szülőktől való elszakadást, tájékozódnak a gyermek aktuális állapotáról. Beszélgetnek a gyermekekkel, játékot kínálnak nekik, játszanak velük.

8:00 – 8:30 Gondozási feladatok ellátása, segítség nyújtása a nagyobbaknak a tisztálkodásban, kézmosásban, a helyes szokások kialakítása. Reggeliztetés közben a gondozók jelenléte biztosítja a családias, oldott légkörben történő étkezést, elősegítik az önállósodási törekvéseket.

8:30 – 11:00 A délelőtt folyamán biztosított a gyermekek számára a szabad játék választásának lehetősége a csoportban és az udvaron egyaránt, az évszaknak és az időjárásnak megfelelően. A gondozók a szabad játék mellett kínálják azokat a fejlesztő hatású programokat, egyedi lehetőségeket, szolgáltatásokat, amelyek segítik az értelmi, érzelmi, mozgásos, zenei, szociális fejlődést (mesélés, mondókázás, játékos torna, alkotó játékok, énekes játékok, ünnepekre való készülődés). Társas kapcsolatok alakulásának elősegítése. A gyermekek számára önkéntes, egyéni érdeklődéstől függ a részvétel a különböző tevékenységekben.

9:30- 10:00 Tízórai folyadék vagy gyümölcs biztosított, ami a játék közben van felkínálva a gyermekek számára. Igény szerinti délelőtti pihenés biztosítása.

11:00 – 11:15 Készülődés az ebédhez, ahol a gondozók elvégzik a kicsikkel kapcsolatos gondozási feladatokat, segítik a nagyobbakat a tisztálkodási feladatok elvégzésében, elősegítve az önállósodási törekvéseket.

11:15 –11:45 Ebéd. Minden gyermek számár a korának és speciális igényének megfelelő étrend biztosításával. A gondozók segítik az önállósodást, az evőeszközök önálló használatát, a kulturált étkezési szokások elsajátítását, a különböző ételfajták megismerését.

11:45 – 14:00 Csendes pihenő (altatás mesével, dallal, zenével, nyugodt légkör megteremtése, az otthonról hozott saját párna, játék, cumi, kendő biztosításával).

14:00 – 15:30 Ébredés után folyamatosan uzsonna biztosítása az életkornak és a speciális étrendnek megfelelően.

15:30 –17:00 A gyermekek számára a szabad játék választásának biztosítása a csoportban, vagy a szabad levegőn. Folyamatosan jönnek értük a szülők és a partneri, együttműködő kapcsolatban részletesen informálják őket a gondozók a gyermekük napjáról.

A családi bölcsőde kis létszáma lehetőséget ad arra, hogy napirendünk életkori sajátosságokhoz alkalmazkodva rugalmas legyen. Ugyanúgy, mint az anyuka aznap döntjük el, puhatoljuk ki, hogy a gyereknek ma mihez van kedve, mit szeretne tevékenykedni, mi is alkalmazkodunk.

Reklámok